Voedingsadvies

Hoeveel?

Dat ligt aan een aantal dingen: de leeftijd van je hond, hoe groot je hond is, hoeveel beweging hij krijgt enzovoorts. Opgroeiende honden krijgen zo'n 3 tot 8 % per dag van het lichaamsgewicht: een kleinere hond heeft naar verhouding meer nodig dan een grote hond. Volwassen honden hebben tussen de 2% tot 3% nodig per dag. Een volwassen hond van 25 kg zal per dag tussen de 500 en 700 gram eten nodig hebben. Het is afhankelijk van het gewicht van je hond of kat en hoeveel je hond of kat beweegt. Op onze blog pagina staat een artikel wat hierover gaat en daar staat nog veel meer informatie over verse natuurlijke voeding.

Je moet zorgen voor afwisseling in vers producten. Je zorgt voor een afwisselend menu als je kiest voor een aantal maaltijden kant en klaar gemalen voeding en een aantal producten als maaltijd die kauw werk geven aan de hond. Dit om ook de tanden te onderhouden.

Geef minimaal 4 verschillende diersoorten voeding per week. Af en toe een maaltijd vis is erg goed voor de darmflora en de vachtconditie. Op onze blog pagina vind je veel informatie over voeding.
In de webwinkel hebben we samengestelde pakketten om je op weg te helpen. Hieronder staat een voorbeeld menu met een goede balans.

Maandag: Versvoer barfmix
Dinsdag: Versvoer lammix
Woensdag: een lap lamspens of runderpens
Donderdag: Versvoer barfmix
Vrijdag: kipkarkassen met wat verse vis
Zaterdag: Versvoer rundmix
Zondag: eendennekken met wat kalkoenmix
Iedere dag wat Versvoer barf groenten en kruiden mix

 

Allergische hond of kat?

Wij hebben jarenlange praktijkervaringen en hebben vrijwel alle vormen van allergie gezien. Door juist je hond of kat enkel nog verse voeding te geven los je bijna alle allergie problemen op of ze verminderen sterk. Wij kunnen je begeleiden met eliminatie dieet voor je hond of kat. Wij zijn voedingsdeskundige op het gebied van rauw en vers voeren. Door de jaren heen hebben we tientallen honden en katten geholpen die extreem veel jeuk en een slechte vacht hadden, deze honden en katten zijn nu weer gezond en energiek door de juiste verse voeding. Wij helpen je graag! Op onze blog pagina vind je meer informatie.

Je geeft twee keer per dag de ontdooide producten, voor gevoelige honden is het zelfs aan te raden om het op kamertemperatuur te geven. Als je het uit de vriezer haalt, dan duurt het ongeveer 24 uur voordat het ontdooit is. Ontdooien kan zowel in de koelkast als er buiten. Het is handig om te ontdooien in een afgesloten box.

LET OP!!
Niet in de magnetron ontdooien omdat je dan de kans loopt dat het gemalen bot dat in de meeste kant en klaar gemalen voeding zit van structuur gaat veranderen en daardoor niet goed verteerbaar is.