• Altijd vers
  • Thuisbezorgd
  • Oergezond
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Principes van vers voeren

Het zelf samenstellen van honden en kattenvoeding is niet moeilijk. Als je het basis principe weet en voldoende variatie aanbrengt in het “menu” dan kun je een natuurlijke en gezonde voeding zelf samenstellen. Het is even wennen maar dat gaat snel. Als je ervaart hoe graag het wordt gegeten door je hond of kat en ziet hoe ze met veel genoegen eten dan ben je samen met alle gezondheidsvoordelen gelijk overtuigd!

Het spijsverteringssysteem van katten werkt anders dan die van honden en daarvoor gelden anderen regels. Heb je een kat [klik hier] voor katten informatie.

Door afwisseling in het het menu van je hond te brengen ga je compleet voeren met rauwe dierlijke producten en groenten. Wat is compleet? Hier hebben we een blog item over geschreven [klik hier]. Je kan een menu zelf samenstellen met stukken vlees, orgaan en bot van verschillende diersoorten, bijvoorbeeld, rund, kip, wild of vis men spreekt dan over een BARF menu (Bones and Raw Feed). Je kunt ook met Kant-en-Klare-Voeding (KVV) onze Versvoer mixmenu's afwisseling bereiken. In deze mixen zit gemalen vlees, bot en orgaan van verschillende diersoorten. Als je zelf het menu voor je hond of kat wil samenstellen (BARF) moet je bepaalde verhoudingen in de gaten houden voor een goede balans in het menu aan vlees, botten, orgaan, groente/fruit en een deel overige zoals bijvoorbeeld zalmolie, rauw ei, yohgurt.

Om met vers voeren te beginnen is ons advies om 5 dagen een van onze kant en klaar gemalen Versvoer mixmenu's te geven, hierin zitten gemalen botten, vlees en orgaan In goede verhoudingen. Na 5 dagen geef je als afwisseling in het menu grotere stukken vlees of bot zoals bijvoorbeeld kippennekken of eendennekken. Na 2 weken kun je wat hardere botten geven, bijvoorbeeld kalkoen nekken. Bot is niet gevaarlijk voor een hond! Lees [klik hier] alles over botten. Botten komen tegemoet aan de kauwbehoefte van een hond, zo hou je ook zijn gebit schoon. Doordat het spijsverteringssysteem harder moet werken door de grotere stukken vlees en bot wordt het spijsverteringssysteem gestimuleerd. Dit heeft positieve effecten op de gezondheid. Voor meer informatie over gezondheidsvoordelen van vers voeren [klik hier]. Na de start periode van 3 weken geef je grotere stukken vlees, orgaan en bot, 3 tot 4 keer per week. Dagelijks geef je ook wat gedroogde groente [klik hier] voor informatie over groente In het dagelijkse menu van de hond.

Om je hond aan rauw vlees te laten wennen start je met kant- en-klare voeding deze zijn allemaal te vinden onder mixmenu in de webwinkel.

Na de start periode kun je grotere stukken vlees en bot geven zoals bijvoorbeeld karkas delen van kip, eend, fazant of geiten en lamsribben. In de webshop kun je onder BARF producten alles vinden wat je kunt geven aan je hond als variatie. Voer je botten waar niet veel vlees aan zit, zoals bij de meeste nekken van kip, eend of kalkoen dan voer je er nog wat extra los vlees bij, zoals paardenvlees, rundvlees, lamsvlees, geitenvlees etc. Orgaanvlees zoals hart, lever, nier, long en pens werkt voor de meeste honden laxerend. Van een maaltijd met hoofdzakelijk orgaan zal de hond misschien wat dunne ontlasting of diarree kunnen krijgen. Veel bot met weinig vlees zal een stoppend effect kunnen geven, dus de dag erna harde of droge ontlasting. Met variatie voorkom je dit.

Niet iedere maaltijd hoeft een complete maaltijd te zijn. Met afwisseling bekeken over meerdere dagen voer je compleet.

Als je dit voor het eerst leest dan denk je misschien wat ingewikkeld en lastig, dit komt omdat je nooit op deze manier hebt nagedacht over de voeding van je hond. Alle gezondheidsvoordelen en het plezier dat de hond heeft in het eten van vers voer wegen niet op tegen de verandering van voeding voor je hond.

Voeding zoals de natuur het bedoelt heeftHet is even wennen, wij helpen je graag als je vragen hebt.

aan de eendenkarkas