• Altijd vers
  • Thuisbezorgd
  • Oergezond
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Gezondheidsklachten hond

De hond heeft nog heel veel overeenkomsten met zijn genetische voorvader, de wolf. Maar bekijk eens wat de huidige honden te eten krijgen in vergelijking met die voorvaderen. In heel veel gevallen bevatten hondenvoeders amper dierlijke ingredienten.

Een van de grootste veroorzaker van veel gezondheidsproblemen zijn met name die niet-dierlijke ingredienten in bewerkte voeding. Hoewel onze huidige honden voor een deel dus aangepast zijn op een meer "moderne" manier van eten is de binnenkant; zoals de tanden en verteringsstelsel nog steeds vrijwel hetzelfde als van de wolf. Gaan wij onze honden met gezondheids problemen terugzetten op een natuurlijk menu dan zul je in vrijwel 95% van de gevallen een vermindering van de klachten kunnen zien in een tijdsbestek van een week of 2-3. Na een langere periode zijn de problemen in de meeste gevallen opgelost!

Onze praktijkervaringen van 10 jaar laat duidelijk een van de grootste veroorzakers zien in klachten die te maken hebben met jeuk en haaruitval en alles wat daar op lijkt. In vrijwel de meeste gevallen gaat het hier om een granen (gluten) allergie. En bedenk dat de meeste brokken voor het overgrote deel gemaakt zijn op basis van meel het spijsverteringssysteem van de hond is hier niet voor geschikt. Overschakelen op een vleesvoeding zonder gluten is in de meeste gevallen voldoende om je hond weer klachten vrij te maken. Bekijk in een van de blogs de verschillen van een hond die eerst brokken kreeg en nu volledig op vers voer krijgt.

Maar niet alleen granen kunnen een oorzaak zijn voor problemen, ook rund en kip dat verwerkt zit in brokken kunnen jeuk, vacht of andere klachten veroorzaakten. Wij hebben tal van honden in de afgelopen jaren begeleid naar een klachten vrij en gezonder leven door over te zetten op vers voer.

De top 3 aan veroorzakers van gezondheidsklachten:

  • granen/gluten
  • kip
  • rund 

Gezondsheidsklachten zoals een verstoorde darm cultuur komt regelmatig voor. Brokken en nat blikvoer zijn bewerkt en daardoor steriel, dit betekent dat er geen bacterien in zitten. We weten inmiddels dat er zowel goede en slechte bacterien in elke darm zitten. Een tekort aan goede bacterie culturen zullen verteringsproblemen veroorzaken, door steriel voedsel ontstaat er al snel een tekort aan goede bacterieen. Een goede en natuurlijke oplossing is om een of twee keer per week  pens en/of boekmaag te geven aan je hond. Waarom pens of boekmaag? Een wolf lost de te korten aan goede bacterien zelf op door de maag met inhoud van zijn prooidier op te eten. Van nature weten ze wat goed voor ze is, het is niet voor niets dat onze honden nog steeds zo gek op pens en boekmaag zijn!