En dan wordt je opeens gebeld door RTL4 of je mee wil werken aan een lifestyle programma met als onderwerp gezonde hondenvoeding.Tja... daar hoeven wij natuurlijk niet lang over na te denken.

Er is zo veel te vertellen over gezonde honden en katten voeding..., waar moet je beginnen. Gelukkig wordt je geholpen door de redactie vooraf om dat je niet veel tijd krijgt en toch veel wil vertellen. Voor de camera staan en wat vertellen was toch lastiger dan we dachten, het mooie is wel je kunt ook gemakkelijk iets over nieuw doen. De presentator Ferry de Graaf heeft daarbij perfect geholpen; want ja dit niet echt ons dagelijks werk.

Bewust wording van "wat geef ik mijn hond of kat nu eigenlijk" en waarom? Steeds vaker horen we dat (welvaart) ziekten ontstaan door alle onnatuurlijke toevoegingen in voedingsproducten. Dit is bij onze honden en katten niet anders, ook hier zien we steeds meer voedsel gerelateerde gezondheidsklachten zoals vachtproblemen en ernstige allergieen. De "trend" van natuurlijke voeding zet zich inmiddels ook door in de voeding van onze huisdieren; gelukkig maar. Deze trend van natuurlijke en verse voeding voor honden en katten heeft RTL4 ook gezien en vonden dat er een item van gemaakt moest worden.

Bekijk eens wat er op het etiket staat van een zak brokvoeding; lees eens wat er exact inzit en bedenk je dan: de hond en kat zijn van nature vleeseters. Een hond is 99,8 % genetisch gezien een wolf, in dierentuinen krijgen de wolven geen brokken....De keuze wat je geeft is jou.

In het RTL4 programma LifestyleExperience hebben wij dit uit mogen leggen:

themaking off                          opnames voor rtl