De kat heeft een ander verterings systeem dan de hond en zal daarom in het menu net wat anders moeten eten om aan de behoefte te voldoen. 

De belangrijkste verschillen zijn:

  • 1. een stuk minder bot/calcium
  • 2. geen behoefte aan groenten
  • 3. de meeste katten eten geen pens
  • 4. naar verhouding net wat meer nodig dan volwassen grote honden

In de webwinkel hebben we al een onderscheid gemaakt tussen wat er voor de kat geschikt is en voor de hond; Echter zitten er een aantal artikelen tussen die een beetje ertussenin hangen. Dus het wil niet zeggen dat het niet geschikt is voor de kat, maar omdat er wat pens oid inzit zal niet iedere kat het lekker vinden. 

De meest favoriete smaak is vrijwel altijd konijn, gevolgd door kip en daarna loopt het uiteen van eend, wild, bosduif en dergelijke. Katten zijn vaak eigenwijs in hun voeding en zullen niet in alle gevallen ook gelijk het verse voer willen eten. je kan ze overtuigen door bijvoorbeeld wat warm water over het voer heen te gieten zodat er een smakelijk sap in het bakje staat. Ook kan je eventueel beginnen met mengen; wat favoriet blikvoer mengen met rauw en dan steeds minder blik en meer rauw voer erdoorheen. 

Het zou mooi zijn als je 4 smaken/diersoorten aan kan bieden om te zorgen voor een evenwichtig menu. Af en toe een visje zoals sprotten, extra hartblokjes ed maken je menu super compleet.

Je zult in een week of 2 tijd na de overstap zo'n enorm verschil zien in dingen als: de inhoud van de kattenbak en in heel veel gevallen vliegt het tandsteen eraf.

 

Geef je kat ongeveer 30 tot 40 gram per kilo lichaamsgewicht per dag, verdeeld over 2 of 3 keer, net wat je gewend bent. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen om twee maaltijden met kant en klaar gemalen te geven en wat knaagwerk tusendoor. Zoals kippen nekken en karkassen, eendagskuiken ed.  Opo de afbeelding zie je een kat heerlijk knagen op een kippen nek. Dit werkt zowel tandverzorgend als geestlijk; want ook katten hebben een behoefte aan knaagwerk op zijn tijd