• Altijd vers
  • Thuisbezorgd
  • Oergezond
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Hoe gebruiken we deze mooie olie

 

 

De etherische olie kan op een aantal verschillende manieren aan je huisdier worden aangeboden. Welke de beste is verschilt van zowel diersoort als klacht als waar je dier het beste op reageert. In het algemeen worden de olieen zo samengesteld dat deze op je huisdier kan worden aangebracht.

Mogelijkheden:

  • Een paar druppels olie op je hand doen en daarmee dan je dier inmasseren. Ook al heb je een hond met een dikke vacht, de energieen van een olie dringen door in het lichaam
  • Een druppel olie verdelen op de vitaflex puntjes van de achterpootjes
  • Een par druppels op de slaapplek van je huisdier, vooral voor katten is dat fijn, want dan kunnen ze zelf kiezen wanneer ze er behoefte aan hebben
  • Een druppel olie verdelen aan de binnenkant van het oor op een plek waar weinig haar zit. let op nooit IN het oor toepassen!
  • sommige olie is bdoelt voor een bepaald deel van je dier, zoals olie voor pijnbestrijding  ( artrose etc) dan masseer je de olie vaak het best op de plek waar de meeste pijn zit. Maar ook inwendig kan je een olie geven door bijvoorbeeld een druppel copaiba in het drinkwater te doen of door het eten.
  • Er is een diffuser te verkrijgen waarin je de olie met water door een ruimte kan verspreiden. is kan echter NIET met de aangemaakte olie, maar alleen met de pure olie. Doe deze olieen nooit in een verdamper met een theelichtje eronder, want dan wordt de olie te warm en verlies totaal zijn kracht. 
  • Ook is het een idee om snoepjes te maken met een olie die je hond of kat nodig heeft. Dan smelt je op zo laag mogelijke temperatuur wat biologische kokosolie. voegt daarin enkele druppels olie toe op het moment dat je ziet dat het weer gaat stollen. Heerlijke en super gezonde bonbons. 
Verdun voor je huisdier een Etherische olie van Young living ALTIJD; minimaal 4 druppels gewone olie ( zoals amandelolie, arganolie of kokosolie ) op 1 druppel Etherische olie. Hoe kleiner je hond hoe meer je de olie moet verdunnen. Overdaad schaadt wel degelijk in dit geval
 
 Hou in ieder geval deze verdunningstabel aan: 

• Hond:

0-4.5 kg                    0-10 lbs:        75%,              1:3

4.5-11.5 kg               11-25 lbs:      75%,              1:3

11.5- 20.5 kg            26-45 lbs:      50-75%,        1:1 - 1:3

20.5- 34 Kg               46-75 lbs:      50%,              1:1

34- 41 Kg                  76-90 lbs:      25-50%,        3:1 - 1:1

41- 68 Kg                  91-150 lbs:   25%,              3:1

> 68 Kg                     150 + lbs:      0-25%           geen - 3:1

 

Voor katten moet je de olie nog verder verdunnen en hou dan minimaal 1:5 aan. Ook geef je katten liever geen Etherische olie waarin (veel) citrus olieen zijn verwerkt, omdat deze een ongnstige invloed kunnen hebben op de lever van een kat. 

Heel af en toe gebruiken kan geen kwaad, maar leiver niet te regelmatig; zorg ervoor dat een kat altijd zelf kan beslissen of deze de kamer wil verlaten als je deze olie in de diffuser hebt gedaan