De NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) is ook actief in de diervoedingsbranche. Bedrijven moeten voldoen aan eisen die gesteld worden om de veiligheid van onze diervoeding te waarborgen. De vlees industrie staat op dit moment onder druk en zijn er mistanden geconstateerd die het nieuws gehaald hebben. Dit betrof voeding voor humaan gebruik. Alles wat humaan gebruik te maken heeft wordt ingedeeld door de NVWA in categorie 2. Diervoeding valt in de categorie 3. Iedere categorie heeft zijn eigen wetten, regels en eisen.

 

Wij kiezen voor kwaliteit en het houden ons aan de wetten, regels en eisen die gesteld worden door dit overheidsorgaan. Wij vinden dit erg belangrijk omdat wij staan voor de best mogelijke voeding voor hond en kat. Daar hoort bij onze inkoop, transport en opslag het gaat om de kwaliteit van de hele keten. Dit moet op een hygiënische en verantwoorde manier gebeuren, onze toeleveranciers moeten ook voldoen aan al die eisen.

Een belangrijk onderdeel is ook de etikettering van alle producten. Wat zit er in de verpakking en waar komt het vandaan; dus feitelijk dien je de exacte herkomst te kunnen achterhalen wie het geproduceerd heeft. Van ieder samengesteld product moet er een analyse gemaakt worden en dat moet verplicht worden vermeld op het etiket. Er zijn nogal wat mistanden op dit moment, regelmatig wordt er vlees of kant en klaar gemalen (KVV) aangeboden op internet zelfs op marktplaats. Daarbij ontbreken deugdelijke etiketten of er staat bijvoorbeeld alleen “rundvlees” op. Ook is niet te achterhalen waar het vandaan komt. De prijzen die gevraagd worden kunnen geen kwaliteit zijn dat is op deze manier onmogelijk. Je weet niet wat er in zit. Vaak zit er veel vet in verwerkt. Als je aan de kwaliteitseisen wil voldoen van de VWA en op een correcte manier wil produceren, vervoeren, etiketteren, analyseren en distribueren dan kost dit geld. Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten is onmogelijk! Onthou dit als je een koopje vindt: Kwaliteit heeft zijn prijs.

 

Wij zijn een geregistreerd bedrijf bij de NVWA, dit betekent dat wij voldoen aan de huidige eisen en zullen dit blijven doen. Dit is iets wat wij zelf willen! Omdat wij onze honden en katten het beste willen geven!

 

NVWA vers voer