Versvoer was sponsor bij het Provinciaal africhtingskampioenschap (PAK) 2014 van de Vereniging van Fokkers en liefhebbers van Duitse Herdershonden (VDH).

Tijdens de sport verbranden de honden veel energie en moeten in top conditie zijn. Juist deze honden hebben een oergezonde voeding nodig! Daarom sponsoren wij graag deze verenigingen.

Het PAK, ook wel Gelderse kampioenschappen genoemd, werd op 12 en 13 april 2014 georganiseerd door Kringgroep Maldenburch te Nijmegen. De VDH kent een aantal africhtingexamens, één daarvan is IPO (verdedigingshond). IPO staat voor Internationale Prüfungs Ordnung. Er is de mogelijkheid om binnen de IPO 3 gradaties te halen, te weten: IPO I IPO II en IPO III. IPO is een vorm van hondentraining waarbij de herdershond (onder meer) zonder aarzelen een pakwerker staande moet kunnen houden. Een politiehond zal uiteindelijk echt in dergelijke situaties verzeild raken, voor de IPO honden is het echt een hondensport. Er worden in het IPO programma drie onderdelen onderscheiden; afdeling A (speuren), afdeling B (gehoorzaamheid), afdeling C (pakwerk)

Gezien het aantal inschrijving voor het PAK was op zaterdag afdeling A gepland en op zondag afdeling B en C. Kringgroep Maldenburch had mooie speurvelden uitgezocht in de directe omgeving van Nijmegen. Door het stralende weer was het gras hard gaan groeien en stond het hoog, wat een enorme concentratie van de honden vergt. Op zondag werd op de club zelf afdeling B en C afgewerkt. Afdeling B, gehoorzaamheid wordt volgens een strikt VDH-examenreglement gelopen door hond en geleider. Afdeling C is altijd spectaculair om te zien. Voor de uitslag en informatie over deze mooie hondensport [klik hier]