Wil je weten of je hond goed beschermd is tegen de meest voorkomende honden ziekten waartegen standaard geent wordt? Laat dan een titerbepaling doen door dierenarts Tannetje Koning.  Ik heb eerder al een blog geschreven over titeren en enten bij onze jonge hond,ook daarin staat meer uitgeleg.

In het kort komt de test er op neer dat er een paar druppeltjes bloed afgenomen wordt via de voorpoot. Daarna wordt de test "ontwikkeld" en heb je gelijk de uitslag tegen welke ziekte ( Parvo, Hepatitis en Hondenziekte) je hond beschermd is. Daarmee kan je in overleg bepalen of enting nodig is en kan je op maat enten.

Blijkt je hond voor meerdere jaren genoeg antistoffen in het bloed te hebben, dan krijg je ook die uitslag in je entingsboekje en kan je wellicht over een jaar of 3 - 5 weer opnieuw laten titeren om dan te kijken hoe het met de bescherming zit. Dat betekent dat je niet ieder jaar hoeft te enten of te titeren als dat niet nodig blijkt te zijn.

Er kan op de dag zelf geent worden als dat nodig mocht zijn tegen een gunstiger tarief.

Om alles flexibel te laten verlopen zijn er in de webwinkel van versvoer nu  "tickets" te koop. Er kunnen 12 testen per uur gedaan worden dus als een uur vol zit dan kun je kiezen voor een ander tijdstip. Er worden eerst 2 x 12 bloedafnames gedaan en daarna worden de testen ontwikkeld en de boekjes ingevuld. Zo heb je binnen 1-2 uur de uitslag. Mocht je door omstandigheden niet kunnen wachten dan kan je later je boekje op komen halen of op laten sturen. 

Neem het entingsboekje mee zodat de uitslag er direct ingezet kan worden. 

`locatie is bij Versvoer, in een bedrijfsverzamelgebouw rechtsachter in.