diverse olien worden aan (honden) voeding toegevoegd omdat we allemaal beseffen dat omega 3 belangrijk is.  Echter met al deze goede bedoelingen besef even een aantal dingen: 

Omega 3 olie is een instabiel produkt.

Een korte periode in contact met licht en/of warmte verbreekt de dubbele bindingen en maakt de omega-3 niet toepasbaar voor het lichaam. Veel omega-3 wordt verkocht in licht doorlatende plastic flessen. Of deze nog werkzaam is moet je jezelf dan afvagen. Als je het daarna niet bewaart in de koelkast is degradatie van het vetzuur snel gebeurt. Je denkt dan dat je goed bezig bent, maar het omega-3 vetzuur dat je slikt of over de voeding van je dier doet, is daarmee ineffectief.  Dus koop deze produkten in lichtdichte verpakkingen. Zo behoud je de effectiviteit van de omega-3 vetzuren.

DHA en DPA

Daarnaast bekijk op een fles eens of er zowel DHA als EPA in zit en vitamine D en hoeveel. Dan vergelijk je bewust diverse olien op de werking die je graag terug zou willen zien. Vitamine D-3 zorgt er weer voor dat de omega 3 opgenomen kan worden door het lichaam. 

Wat is de functie van een omega-3 vetzuur

Ontstekingen remmen in de breedste zin vnsa het woord . Ons huidige voedingspatroon en die van je hond en/of kat bevat teveel omega-6 vetzuren. Omega-6 vetzuren bevorderen ontstekingen. Bij de mens is de verhouding omega-6- t.o.v. omega-3 vetzuur als 20:1. Ideaal is 1:1 maar 5:1 moet in ieder geval gehaald worden om gezondheid te waarborgen. Met een overmaat aan omega-6 vetzuur ontstaan er dus spontaan ontstekingen in jezelf en in je dieren. Bovendien is de wondgenezing verminderd.

Veel mensen geven hun dieren Doils olie: in een schema heb ik de hoeveelheden vergeleken met de olie die via mij verkrijgbaar is de Arctic Oil.

Arctic oil 300 ML fles kost 33,65 wanneer je een half jaars pakket aanschaft. 

1 ml per 10 kilo = 0,11 per 10 kilo

EPA 490

DHA 690

D3 8,3 mcg

Doilis 236 ml fles kost avp 53,95 

1 ml per 10 kilo = 0,23 per 10 kilo 

EPA 410-450

DHA 100-160

geen D3

Wanneer je deze gegevens bekijkt zie je alleen aan kostenplaatje dat je voor een hond van 30 kilo 0,69 per dag kwijt bent aan Doils en de Arctis oil kost je dan 0,33 per dag. Dit is op jaarbasis 131,40!! en dan vergelijken we nog niet eens de werking wanneer je besef dat D3 nodig is voor de verwerking van de EPA en DHA 

dan de humane kant van dit verhaal, want deze omega 3 olie is zeker zo geschikt voor jezelf. We eten allemaal veel te weinig (vette) vis om tot een goede verhouding te komen. Nu is niet iedereen zich daar bewust van en hoe handig is het dat er met 1 druppel bloed op een testkaartje naar een laboratorium gestuurd kan worden in Noorwegen en dat je dan de verhouding omega 3:6 weet? dat is dan je uitgangs positie. Je gaat dan een aantal maanden je omega 3 aanvullen en na 5 maanden ga je weer een test opsturen en dan zul je in de tussentijd al gemerkt hebben wat het voor jouw lichaam doet. 

kijk eens op www.arcticoil.nl want daar kun je diverse half jaars pakketten kopen voor het hele gezin. 

Wil je losse flesjes olie voor de PREMIUM prijs van 30 euro per flesje rechtstreeks bestellen neem dan even via mail contact op dan zorg ik ervoor dat je een account krijgt bij Eqology waardoor je direct kan inkopen.