De Itovi scanner is een super handig en doeltreffend hulpmiddel bij het inzetten van Etherische olien bij gezondheids en of gedrags problemen bij dieren. Eigenlijk is deze scanner ontwikkelt voor het scannen van biopunten bij mensen, maar inmiddels heb ik in eigen kring dusdanige ervaringen opgedaan dat ik ook kan uitwerken voor dieren.

Wat doet de Itivo scanner eigenlijk? 

We kennen allemaal wel de ECG scanners die ook op basis van frequenties meten hoe de status van een deel van het lijf is.  De itovi scanner doet dit exact hetzelfde EN deze matcht tevens welke produkten ervoor kunnen zorgen dat dat deel van het lichaam weer de juiste frequentie kan krijgen. We noemen dit ook wel Bioimpendatie (BIA).

Een "uitkomst" zou je kunnen zien als een aantal van hoeveel van je ruim 270 gemeten biopunten er niet in de juiste frequentie werken met daarbij het produkt dat ervoor kan zorgen dat dat wel weer gaat gebeuren. De hoeveelheid punten die niet in balans zijn, zijn totaal geen uitkomst van hoe gezond iemand is! De uitkomst is puur op basis van een algoritme samengesteld en geeft niet aan dat iemand met 40 punten in disbalans gezonder is dan iemand met 180 punten in disbalans. 

Hoe gaat het in zijn werk:

De Itovi scanner is ideaal voor het toepassen bij dieren omdat deze in een vrij korte tijd (binnen 1,5 minuut) klaar is, tevens is deze scanner handzaam en kan daarom makkelijk huid contact maken met het dier. Wanneer de scanner klaar is zie je gelijk de "uitslag" en welke Etherische olie of supplementen er ingezet zouden kunnen worden. Als je deze adviezen opvolgt zou je na een week of 2-3 opnieuw kunnen scannen en bevestiging kunnen krijgen van de veranderingen. Mijn ervaring is dat je al vrij snel verschil ziet als je de juiste etherische olien op de juiste manier toe gaat passen. 

Wat kanttekeningen uiteraard, want het is niet zo maar een uitkomst die 100% zekerheid biedt. Ten eerste is en blijft het een momentopname en is het moment van de dag ook van invloed. Interpretatie is dan ook een ervaringsverhaal. Dan is een scan van een Itovi niet zo diep, er zijn scanners die veel dieper gaan. Echter kies ik met name bij dieren voor niet al te diepgaande scans, want als je een probleem aan wil pakken dat erg diep zit kan het onaangenamer worden voor het dier omdat er veel los komt. Bij een mens kan je nog uitleggen dat het vastzittende emoties zijn van jaren....bij een dier wordt dat lastiger en kies ik liever voor kleine stapjes. De Itovi scant snel in tegenstelling tot andere scanners die soms 5-6 minuten contact moeten maken. 

En dan heb je de uitkomst..en dan? 

Een uitkomst zoals je ziet in de afbeelding geeft dan aan welk olien je in kan zetten en in onderling overleg bekijken we op welke manier dit het beste gaat werken voor je dier. Niet iedere olie is geschikt om door het voer te doen, omdat de honden of katten het dan waarschijnlijk niet willen eten. Topicaal is dan zeker een mogelijkheid, alleen moet er dan gekeken worden hoeveel en hoe vaak en waar en hoeveel je het moet verdunnen. Je gebruikt geen enkele olie onverdunt op je dier.  Ook kan een koud water diffuser ingezet zodat het dier het via de omgeving en in eigen tempo binnen kan krijgen.  Mocht je dier re reactie te heftig vinden dan kan hij de ruimte verlaten en kan de de diffuser weer uitzetten. NOOOIT!!! een oliebrandertje want dan verbrand je de olie volledig en ben je het therapeutische effect helemaal kwijt! 

Ook een scan laten maken?  

Dat kan gewoon op afspraak bij Versvoer in Buren; Je kunt kiezen voor alleen een losse scan en uitkomst: dan reken ik 12,50 per scan. Wil je deze een volledig consult dan is dat ook mogelijk. Je bent totaal niet verplicht om dan de etherische olien of supplementen bij mij aan te schaffen. 

Je krijgt de uitslag ook automatisch in je mailbox zodat je thuis verder kan uitzoeken wat iedere olie kan doen.