inmiddels ben ik zo enthousiast over de toepassing van etherische olie dat ik daar meer mensen gebruik van wil laten maken. 

Het is zo breed inzetbaar en het geeft op zulke snelle termijnen al gewenste resultaten dat mensen gewoon versteld staan van de kracht hiervan.

Ik maak gebruik van de basis olie van Young Living, welke zeer puur zijn en 100% gemaakt van plant onderdelen. Dit in tegenstelling tot de meeste olie die je in de natuurwinkels kunt kopen die vaak chemisch zijn gemaakt en dan puur als geur bedoelt zijn. 

 

Enkele concrete voorbeelden waaruit blijkt hoe eenvoudig sommige dingen aan te pakken zijn met de juiste olie of menging: 

  • "Endolfex " heb ik ingezet toen onze jongedame iets te lang schijnzwanger bleef en binnen 2 dagen was ze weer helemaal vrolijk en 5 dagen later waren haar melklijsten weer teruggetrokken.
  • Voor heel veel honden heb ik een "Vuurwerkmix" samengesteld en eigenaren zijn superblij dat hun hond  de knallen beter kan handelen of zelfs helemaal niet meer reageert erop. Deze mix is breed inzetbaar voor alle vormen van angst en onzekerheid.
  • Onze senior wordt regelmatig ingemasseerd voor zijn artritis en hij komt nu zelf vragen om zijn massagemoment, aan zijn gangwerk is duidelijk te zien dat hij nu vele malen beter in zijn vel zit.
  • Stress met autorijden en zelfs reisziekte is vaak heel simpel op te lossen door de hond een menging van twee olieen te geven een 10-15 minuten voor vertrek.

Nu is het niet zo dat er voor iedere klacht altijd dezelfde olie ingezet kan worden, want voor een hond met stress zijn er weer meer mogelijkheden. Zo werken de stress away of de peace & calm vaak al genoeg, maar een onzekere hond zal wellicht nog beter kunnen functioneren als er wat frankinsence, of cederwood of Vetiver bij gaat. Honden die erg veel stress hebben kunnen weer liever lavender erbij willen hebben of copaiba.

 Olien voor een hond uitzoeken is altijd maatwerk. Daarbij moeten de olien verdunt worden volgens een bepaalde verdunnings tabel, want overdaad schaadt wel degelijk.

 

wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van de etherische olieen en wat ermee mogelijk is. Ik heb een speciale Facebook pagina ervoor. Young living petoil