Bijna het hele jaar door zitten ze er wel en in de warmere perioden uiteraard wat meer. 

Waarom de ene hond ( of mens) nu aantrekkelijker is dan de andere is nog steeds niet echt bekend, maar het lijkt er steeds meer op dat teken hun "slachtoffer" kiezen op basis van de geur en dat kan zowel koolmonoxide zijn, waardoor ze ruiken dat er een gastheer/vrouw langs gaat komen. Maar ook lichaamsgeuren zouden daar bepalend in kunnen zijn.

Met die theorie werken een aantal afwerende middelen reeds, denk maar aan de knoflook. De Ph waarde van de huid zou volgens anderen weer een aantrekking zijn, waardoor karnemelk weer naar boven kan komen als middel. 

Ik ga hier even voorbij aan middelen met gif erin verwerkt die dus ervoor zorgen dat wanneer een teek bijt, deze door dat gif gedood wordt. Mij lijkt het namelijk ook voor menige honden(orgaan)op den duur niet gezond te zijn

Aldus willen wij ons verder richten op de geur die ervoor zorgt dat een teek niet op je hond of op jezelf gaat springen. Met dat in gedachte kun je natuurlijk je hond insmeren met van alles dat er voor handen is. Nu beseffen we inmiddels dat honden enorm goed kunnen ruiken en elkaar identificeren middels geur. Dus om voor iedere wandeling je hond helemaal in te smeren met iets dat sterk ruikt is dan weer niet heel eerlijk ten opzichte van je hond, want die "zit" nog urenlang daarna in een wellicht volgens hem of haar ook een vorm van stank. En als deze "geluk" heeft is die geur na een uurtje of 4-5 weer weg en wordt ie weer ingesmeerd voor de volgende wandeling......

De Tekenmix

de tekenmix - testset is ontwikkeld met een groep mensen binnen het team waar we professioneel met de etherische olien bezig zijn. ( zie ook op facebook " Young Living Petoil" ) Al onze diepgaandere kennis delen we in een geheime facebook groep waar je lid van kan worden wanneer je via mij of een van de teamleden een startkit koopt van Young living.

in dit test setje zitten 3 compleet verschillende mixen met allen een insecten/teken werende werking. Echter is het de bedoeling van deze mixen om dit aan te brengen op halsband of tuig of wellicht een hangertje zodat je na de wandeling je hond direct ook weer uit de geur kan halen. 

De mixen zijn genummerd op geursterkte gezien vanuit het perspectief van de hond. Dus begin dan met mix 1, mocht die niet voldoende werken dan naar 2 en tenslotte 3.